Snow White`s beauty case

snow81s.blogspot.se · Feb 4, 2014

Balea Volume Effect sprej za kosu
Kao neko ko ima ravnu i tanju kosu, koja je da zlo bude veće još i sklona brzom mašćenju uvijek sam u potrazi za nekim dobrim sredstvom za volumen. Nema šta nisam kupovala, od volumenskih pjena, sprejeva raznih vrsta i mislim da su zaista velike šanse da sam do sada probala sve što se može naći na našem tržištu, što po drogerijama, što po frizerskim salonima od profesionalne kozmetike za kosu.
Već duže vrijeme sam primjećivala da kad god odem u DM, polica na kojoj stoji ovaj sprej o kojem vam danas pišem, bude poluprazna. Tako sam vam ja došla do zaključka da onda mora da je dobar, i da su to ( začudo ) druge žene provalile prije mene. :-)
Šta bih, ubacim i ja jedan u korpicu i odlučim da ga udomim. :-)

Na spreju piše sledeće: Balea Volume Effect Forming Water, što bi u slobodnom prevodu bila tečnost tj. sprej za oblikovanje frizure sa efektom volumena.
Budući da oblikuje frizuru, on naravno ima i određeni stepen učvršćivanja, i to 4 koji je označen kao ekstra jak.
Sprej je namijenjen tankoj kosi.
- ne sadrži silikone
- daje volumen i dugotrajnu postojanost frizuri
- učvršćuje bez otežavanja


Sprej se upotrebljava tako što ga sa nekih 15 cm razdaljine našpricamo po mokroj ili suhoj kosi, oblikujemo frizuru pa je potom osušimo fenom ili na vazduhu.
Ovdje moram reći par napomena. Ja ovaj sprej koristim i samo za volumen, a koristim ga i kada pravim lokne, bilo da to radim sa figarom ili da stavljam papilotna viklere pa kosu sušim na vazduhu.
Nakon što mi peškir upije vodu sa kose, prvo je mrvicu prosušim fenom, pa onda na sasvim vlažnu kosu nanesem ovaj sprej i onda sušim fenom. Mislim da bi na suhoj ipak imao slabiji efekat i da bi je možda i slijepio.
Bez obzira što ja nisam primjetila sljepljivanje na svojoj kosi na ovaj način na koji ja upotrebljavam sprej, imajte u vidu da imam sasvim ravnu kosu koja nije sklona zapetljavanju. Nisam sigurna kako bi se ponašao na drugačijem tipu kose.

Sastav:


Sastav je tipičan za proizvode ove vrste. Ima alkohol na visokom drugom mjestu, pa ako vam je kosa suha ili oštećena, ovaj proizvod onda vjerovatno baš i nije za vas, ili barem ne za prečestu upotrebu.
Moja je normalna i zdrava, bez suhih i ispucalih vrhova, a kako se kao što rekoh brzo masti, meni ovakvi proizvodi zapravo i gode i taman mi kosi daju malo balansa.
Miriše lijepo i blago, i miris se neke vrijeme zadržava u kosi.

Sprej dolazi u bočici od 150 ml sa raspršivačem bez plinskog pritiska, što je bolje i ekološki prihvatljivije rješenje. Pumpica se može odvrnuti, tako da je bočica praktična i iskoristiva u neke druge svrhe kada se sprej potroši. Košta oko 3.5- 4 km ( oko 2 evra ).

Moj krajnji utisak za ovaj sprej je jako pozitivan. Kada pravim neke frizure, tj. u mom slučaju lokne zaista ih odlično učvrsti i drži i do dva dana, a kada ga stavljam samo da mi da volumen, kosu zbilja uspije odići od tjemena i "nabudži" je. :-)
Iako najčešće koristim sprejeve za volumen bez efekta učvršćivanja i bez alkohola, ovaj i dalje planiram kupovati jer mi je super stvar za male pare i definitivno ga valja imati.
Preporučujem ga ako vam je kosa sličnog tipa kao moja.

Kakva je vaša kosa, i ako koristite sredstva za volumen koja su vam se pokazala kao najbolja?

xoxo

Snow
View original
 • Love
 • Save
  2 loves 1 save
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...