Starwoman

starwoman.damernasvarld.se · Jun 14, 2016

Inred med stilleben

Stilleben, omåttligt populärt i dessa tider!

I mitt samsas mässing, klarglas och böcker

Stilleben sätter känslan i ett hem!

.

Tjingeling,

Stilleben i inredningen har ju på senare år blivit omåttligt populärt. Jag tycker själv det är rätt kul att ”pilla med”, och lyfta fram olika favoritsaker jag har här hemma :) Här ska ni få fem små tips hur man får till sitt stilleben på ett ganska enkelt sätt:

.

S K A P A D I T T S T I L L E B E N !

.

1) Börja alltid längst bak och jobba dig framåt när du ska skapa ett stilleben.

2) Har man många prylar, ska man låta bli att spreta med alltför mycket färger åt olika håll, använd istället en gemensam nämnare. Det blir mer lugnt och harmoniskt på så vis. Ett tips är ju om man vill förena ett gäng saker i en grupp, kanske olika gamla loppisfynd är ju att spraya sakerna med matt sprayfärg.

3) Arbeta alltid med motsatser. Högt ska möta lågt, ljust mot mörkt, och blankt ställs mot matt, för att ta några exempel. Det är nämligen kontrasterna som gör samlingen mer levande.

4) Antalet prylar i ett stilleben spelar mer roll än man kan tro. En grupp på tre, fem eller sju prylar är snyggare än en samling på fyra eller sex. Ojämnt antal gör det lite mer dynamiskt.

5) Använd fina askar/lådor som små podier för att lyfta fram något som du tycker lite extra mycket om. En ljusstake, glaskupa, eller kanske en vacker liten vas. Låt helt enkelt din fantasi flöda när du skapar ditt stilleben.

.

Lycka till med ert skapande!.

________________________

.

Vilka fantastiskt vackra sommarmornar vi har, och har haft ett bra tag nu. Man blir glad och lycklig ända in i hjärteroten av att rulla upp rullgardinen varje morgon och mötas av en klarblå himmel och solens strålas om dansar på väggen. Det är ren och skär lycka!!

Ha nu en jättefin dag, så hörs vi raringar!

Kram/Anna

.

View original
 • Love
 • Save
  1 love 10 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...