Suvi sur le vif

suvisurlevif.com · May 22, 2013

Juhlakukkavinkkejä / Party flowers

Pyörittelimme Sannan kanssa ideoita kukkapostauksiin ja innostuimme molemmat ajatuksesta tarjota vaihtoehtoja sille perinteiselle ruusulle*, joka tuodaan juhlakalulle yleensä juhlaan kuin juhlaan. Keräsimme tähän 4 ihanaa leikkokukkaa, jotka ovat mainio ja hiukan erilainen vaihtoehto onnittelukukalle. Jos siis olet lähdössä juhlimaan vaikka sitä ylioppilasta, nappaa kukkavinkit talteen! Tai ilahduta itseäsi tai läheistäsi muuten vain, kukat ovat omasta mielestäni maailman paras lahja. Tai fiilistele vain näitä ihania tovereita kuvissa.

*Niitä sinisiä hileruusuja ei tulla näkemään tässä blogissa. Eikä Sannan valikoimissa.

Sanna vinkkasi myös kivan tavan pidentää onnittelukukkien elämää; hakemalla luonnosta muutaman oksan tai muuta vihreää ja sekoittamalla nämä ja kukat maljakkoon rennosti, saat itsellesi komean puskan pöytään. Hiukan nuupahtaneetkin kukat piristyvät yleensä alla olevilla vinkeillä. Älä siis heitä näitä kavereita suorilta käsin roskiin juhlien jälkeen. Ja niin - älä revi naapurin puskia maljakon koristeeksi.

Sannan vinkit leikkokukkien vaalimiseen:

Kaikki leikkokukat kestävät parhaiten pestyssä maljakossa ja puhtaassa vedessä.

Hortensia ja lumipalloheisi pitävät puuvartisina kasveina lämpimästä ( 40) maljakkovedestä. Jos jompikumpi näistä nuukahtaa, poista kaikki lehdet, leikkaa uusi pitkä imupinta, pese maljakko ja laske kukille uusi lämmin vesi.

Krysantemi on pitkäikäinen maljakossa mutta sotkee vetensä tosi nopeasti. Pari tippaa kloritea maljakkoveteen auttaa pidentämään vedenvaihtoväliä.

Flamingonkukka on todella kestävä. Muista vain että et siirrä kukkaa yöksi viileään, jolloin se voi saada palovammoja ja ruskeita laikkuja.

Pionilajikkeita on monia ja useimmat niistä tuoksuvat huumaavalle. Jos pioneja on sisällä paljon, voi tuoksu olla sisätiloissa liian voimakas. Tällöin pionit voi siirtää kaunistamaan terassia/patiota/parveketta. Pioni avautuu nopeasti lämpimässä, mutta kestää jopa kaksikin viikkoa puhtaassa maljakossa ja raikkaassa vedessä. Leikkaa vedenvaihdon yhteydessä pioniin uusi imupinta.

Imupinta kannattaa tehdä terävällä puukolla tai siihen erikseen tarkoitetulla varsileikkurilla. Varsileikkureita löytyy hyvinvarustetuista kukkakaupoista tai puutarhaosastoilta/-myymälöistä alle 10 eurolla.

Maljakkovesi on hyvä vaihtaa muutaman päivän välein, jottei siihen keräänny bakteereja. Bakteerit muuttavat veden sameaksi ja tukkivat kukan imupinnan, jolloin kukka kuihtuu.

Pioni

Flamingonkukka

Lumipalloheisi

Hortensia

Krysanteemi

Viimeisessä kuvassa oma versioni sekakimpusta, johon tuikkasin ylläolevien leikkokukkien lisäksi muutaman mustikanvarvun ja puiden oksia.

Kuvien leikkokukat ja vinkit ovat peräisin kukkakauppa Fridhemin ihanalta Sannalta.

Esittelin muuten kukkaisaa yhteistyömme alkua tässä postauksessa.

*

Here are some of my own favorites for flowers to bring for your special party girl/boy.

Blogiyhteistyö/Blog collaboration
View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...