Susanna Vento

Uudistunut designhotelli Hanasaari

Meillä kotona jyllää Tikkurilan maalaushommat. Työtä on paljon, mutta kun tähän myllerrykseen ottaa oikean asenteen, tarjoaa se paljon enemmän kuin puhtaat maalipinnat. Olemme retkeilleet perheen kanssa mitä hauskemmissa yöpaikoissa, ensin Mikkeli ja samalla ekskursio äidin töihin Asuntomessuilla. Viime yön vietimme myös yhdessä työprojektissani. Vappuna auennut uudistettu Hanaholmen-Hanasaari tarjosi meille täydellistä tyyliä ja taidetta ihan naapurissa.

Hanasaari on siis ainutlaatuinen yhdistelmä kongressihotellin monipuolisia palveluja, upeita saaristomerellisiä puitteita sekä nimekkäiden pohjoismaalaisten suunnittelijoiden designia ja taidetta – unohtamatta ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimintaa.
Puolitoista vuotta kestäneet mittavat peruskorjaustyöt, jossa julkisivu sai uuden ilmeen, mutta myös sisätilat nykyaikaistettiin. Peruskorjauksessa vaalittu tarkoin Hanasaaren kulttuuriperintöä itse rakennuksen näkökulmasta. Taidetta suojeltu, koska sillä on aina ollut keskeinen rooli Hanasaaren sisustuksessa.

Hanasaari sai peruskorjauksessa uuden, neljännen kerroksen. Aulaan on lisätty isot, pihalle antavat ikkunat avaruuden tunnetta luomaan, ja siellä on nyt bistro sekä viinibaari. Myös hotellihuoneille, ravintolalle sekä kokous- ja asiakastiloille on tehty mittava kasvojenkohotus. Arkkitehtonisesta suunnittelusta ja laajennuksesta ovat vastanneet arkkitehdit Mika Penttinen ja Kirsi Korhonen. Suunnittelutoimisto Koko3 on Jukka Halmisen johdolla vastannut sisustuksesta ja suunnitellut myös joitakin kalusteita. Kivi ja Tuuli Sotamaa ovat suunnitelleet kalusteet noin puoleen yhteensä 66 hotellihuoneesta. Minä itse olen taasen vastannut Hanasaaren pientavarastailauksesta yhdessä sisustusassistenttini Pinja Forsmanin kanssa.

– Viimeisteltyyn sisustukseen kuuluu viimeisen päälle harkitut yksityiskohdat. Peruskorjaustyöt ovat olleet laajat ja jokaiselle suunnittelijalle varmasti enemmän kuin riittävästi työsarkaa. Parhaaseen lopputulokseen pääsimme, kun jokaiselle alalle oli huipputekijät. Me saimme keskittyä ihastuttaviin pienesineisiin: missä säilytetään hotellihuoneiden teet, millaisella keittimellä vesi keitetään, millaiset ovat ravintolan kukkavaasit, mitkä taasen tunnelmaa tuovat tuikkuastiat. Uima-allas ja saunatilojen pyyhekorit, takkavälineet, tarjottimet ja pullonavaajat ovat arkisia, mutta sitäkin tärkeämpiä asiakkaiden viihtyvyyteen vaikuttavia tuotteita. Jos pienimmätkin yksityiskohdat on mietitty, vieras on otettu. Tärkeintä tietenkin oli heti vastaanotossa olevat pienet yksityiskohdat – makeiskulho, soittokello, kynäpurkki – pieniä asioita, mutta suurella vaikutuksella hotellin toivottaessa vieraat tervetulleiksi.

Kiitos Hanasaari, kiitos Koko3, kiitos Finnish design shop, Iittala, Muuto, Normann Copenhagen, Klong, Cooee, Skultuna 1607, Stelton, Menu, Hay, ByLassen, Eldvarm, Svenkt Tenn sekä Kaffa roastery

Artikkeli Uudistunut designhotelli Hanasaari julkaistiin ensimmäisen kerran Varpunen.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...