Stefanie Hagelstam

Mitä jos et pidäkään lihaksikkaista muutoksista kehossasi? Kysymys + vastaus

Moikka ja kiitos kommentistasi! Aihe on varmasti ollut joillekin lukijoille joskus ajankohtainen, joten ajattelin hieman avata tätä. Tästä ”pulmasta” taidetaankin vaieta hieman… Tässä postauksessa jutellaan kuitenkin rehellisesti asiasta ja kommenttiboksiin voi jakaa samankaltaisia ajatuksia jos joillakin niitä on.

On jotenkin itsestäänselvää, että lihaskuntoharjoittelun tuoma lihaksikas keho on tulos josta on pakko olla ulkoisesti ylpeä. ”Treenibuumin” ohella voidaan kokea myös tarvetta näyttää sitä ulospäin mm. sosiaalisessa mediassa. Kaikki eivät kuitenkaan ole niitä tyyppejä, jotka haluavat esitellä uutta lihaksikasta kehoaan ulospäin. Jotkut eivät pidä yhtään ulkonäöllisistä muutoksista, kuten kyseinen kommentoija. Tässä ei ole mitään väärää. Miksi meidän kaikkien pitäisi pitää samoista asioista? Osa on ylpeä uudesta ulkonäöstään ja näyttää sen ulospäin, kun taas toiset haluaisivat iloita ainoastaan uusista ennätyksistä ja täysin unohtaa ulkonäölliset seikat. Meitä on moneen lähtöön.

Uskon, että tulet ajan kanssa huomaamaan mitä haluat. Joko totut uuteen olemukseesi ja alat pitämään lihaksikkaammasta ulkomuodostasi… tai sitten et. Onneksi sinulla on (toivottavasti) täysi vapaus valita millä tavalla treenaat elämässäsi. Jos huomaat, ettei uusi lihaksikas keho tee hyvää minä-kuvallesi, voit toki miettiä muita lajeja tai uutta treenityyliä. Muiden lajien on varmasti hyvä olla sellaisia, joissa pääset toteuttamaan intohimoasi tulokselliseen urheiluun, joka selvästi on sinulle tärkeä asia.

Käytännössä voit keskittyä enemmän kestävyyslajejihin, kuten lenkkeilyyn tai uintiin, ja jättää voimaharjoittelu vähemmälle. Jos/kun siirryt muihin lajejihin, tulet huomaamaan millä mittakaavalla ikävöit voimalajeja. Silloin sinun tulee punnita jos mielestäsi voimalajin tuoma miinus, eli lihaksikas keho, olisi kuitenkin voimaharrastuksen arvoista. Se selviää varmasti kun annat itsellesi valintoja etkä rajaa omaa ajattelua tyyliin ”en saa tuntea näin” tai ”joku muu nauraisi tälle”. Mistäs sen tietää, ehkä astetta lihaksikkaampi keho on jotain mitä itsessäsi joskus vielä ihailet? Jos se ei ole, niin se ei haittaa. Teet just niin miltä itse tuntuu.

Kestää usein hetki tottua muutoksiin kehossa. Minun kohdallanikin kävi niin. Halusin ottaa tämän aiheen esille, koska olen itsekin miettinyt miten lihaksikkampi keho vaikuttaa minä-kuvaani. On ollut hetkiä, jolloin minä en ole ollut täysin sinut uuden lihaksikkaamman itseni kanssa. Se tietyllä tavalla muuttaa myös miten muut kohtaavat sinut. Olin kuitenkin ihastunut tulokseelliseen voimalajiin, joten pientä ristiriitaa oli – aivan kuten sinullakin! Muutoksia huomasin esim. takeissa tai muissa vaatekappaleissa, jotka eivät istuneet enään samalla tavalla. Olen miettinyt asiaa ja pohdiskellut sitä yhden läheisen kanssa. Halusin kuitenkin jatkaa lajia ja olen nyt ajan kanssa löytänyt rauhan, jossa hyväksyn muutokset kehossani. Nykyään pidän lihaksikkaammasta kehostani, mutta kuten sanoin, muutokset eivät tapahtuneet pään sisällä yhtä nopeasti kuin kehossa. Samantyylinen juttu voi käydä paljon laihduttaneilla. Heillä menee joskus aikaa ymmärtää ja hyväksyä laihtumisen jäljet omassa kehossaan.

Minä toukokuussa 2012. Onneksi on tullut vähän enemmän lihaksia :)

Aikaisemmin mielestäni Camille Leblanc-Bazinet oli hieman liian lihaksikas, nykyään hänellä on mielestäni aivan törkeen makee kroppa, jota ihailen.

Camille Leblanc-Bazinet, CrossFitin maailmanmestari

Omat ja muiden ihanteet muuttuvat suuntaan ja toiseen. Jossain vaatteessa hoikempi olemus voi näyttää hyvältä, kun taas lihaksikkaat reidet ovat täydelliset joissain farkuissa. Tärkeä on muistaa etteivät nämä niin vakavia asioita loppujen lopuksi ole

Itsevarmuus on seksikästä!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

x Steffi

  • Love
  • Save
    10 loves
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...