Anders Björk

Saker att göra i Amsterdam när det regnar


Amsterdam är fullt av trevliga museer och sevärdheter som du kan besöka när det regnar. Gör det mesta av ditt besök i denna mysiga stad.

Det kungliga palatset – Detta vackra slott från 1600-talet är väl underhållet och ett tjugotal rum är öppna för allmänheten. Ursprungligen så byggdes det som rådhus och de stora salarna som användes för offentliga möten finns fortfarande kvar. Hela byggnaden är vacker och smakfullt dekorerad. Golv, tak och väggar är fantastiska med tavlor och skulpturer av kända konstnärer. Det lönar sig att ta en audioguide vid ingången för att få ut mer av besöket.

Van Gogh museum – Vincent van Gogh var holländare och det är bara rätt att han fått ett alldeles eget museum. Här finns världens största samling av van Goghs konstverk, inklusive hans så kända självporträtt. Men du kan också njuta av andra konstnärers verk, bland annat Vallotton.

NEMO – Ett härligt vetenskapligt museum som är inhyst i en intressant byggnad som designades av Renzo Piano 1997. Själva museet har dock rötter till 20-talet och är idag Hollands största vetenskapliga center. Det är ett interaktivt museum där du kan röra och delta i de olika utställningarna. Med sina fem våningar kan du tillbringa en hel dag här, särskilt om du reser med barn.

Fika eller öl – Amsterdam är inte bara känt för alla sina kanaler, de har också en härlig kultur för både fika och ett glas öl. Proeflokaal Arendsnest har hela 50 sorters holländskt öl som du kan prova på. Lokalen är modern och du kan få provsmaka innan du bestämmer dig.

Om du vill ha en speciell upplevelse med en fika är De Kroon platsen. Lyxigt med kypare och kristallkronor. För en kopp kaffe i gammaldags miljö, typ 1800-tal, är 1e Klas vid Centralstationen att rekommendera.

Läs mer om Amsterdam på www.amsterdamguide.se

  • Love
  • Save
    1 love 1 save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...