jopofabolt

Illóolajok a légzőszervek egészségéhez


A legjobb illóolajokat keresi a légzéshez, amelyek javíthatják általános egészségi állapotát, és ami a legfontosabb, a tüdejét?

Tehát függetlenül attól, hogy asztmája, COPD-je van-e, vagy éppen túlterheltek-e a légutak - biztosan megtalálja azt, amit keres az alábbi lista használatával.

Néhány illóolaj megkönnyítheti a köhögés vagy megfázás tüneteit azáltal, hogy megnyugtatja a torkot, leküzdi a baktériumokat és csökkenti a gyulladást.

Kutatások kimutatták, hogy az eukaliptusz, borsmenta, oregánó és rozmaring kivonatok keverékét tartalmazó orrspray használata javíthatja a torokfájást , a rekedtséget és más köhögéssel kapcsolatos tüneteket.

Legjobb illóolajok köhögés ellen

Sok oka van annak, hogy valaki köhög, többek között a nátha, az influenza vagy a mellkas fertőzése. Az illóolajok segíthetnek a tork megnyugtatásában, a gyulladás csökkentésében és a nyálka kitisztításában.

Az orvosi közösség hajlamos az illóolajokat kiegészítő alternatív terápiának tekinteni, nem pedig orvosi kezelésnek. Ezeket az olajokat körültekintően kell használni, mivel nincsenek jóváhagyott irányelvek az adagolással vagy az erősséggel kapcsolatban.

Vannak azonban utasítások, és ha valaki betartja őket, az alábbi illóolajok bármelyike ​​segíthet a köhögés enyhítésében.

1. Eukaliptusz illóolaj

Sokan ész nélkül is használják ezt az olajat. A köhögés elnyomására forgalmazott vény nélküli gőz- vagy mellkasi dörzsölések gyakran tartalmaznak eukaliptuszolajat. Vagy tartalmazhatja az olaj legfontosabb vegyületét, az úgynevezett eukaliptolt vagy cineolt.

Az eukaliptusz illóolaj többféleképpen is használható a köhögés csillapítására. Egy személy megpróbálhatja:

- néhány csepp eukaliptuszolajat adunk 1 teáskanál hordozóolajhoz, és a keveréket a mellkasra és a torokra dörzsöljük.

- az eukaliptuszolajat forrásban lévő vízben hígítjuk és a gőzt belélegezzük.

2. Rozmaring illóolaj

A rozmaring gyakori kerti gyógynövény. Az eukaliptuszhoz hasonlóan a cineol vegyületet is tartalmazza.

A Cough folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a cineol segíthet a nyálka felbomlásában és a gyulladás csökkentésében.

3. Borsmenta illóolaj

A légzőszervi betegségek természetes ápoló termékei gyakran tartalmazzák ezt az olajat.

A mentol a borsmenta kivonata. Belélegezve hűsítő érzést kelt, amely megnyugtatja vagy elzsibbaszthatja a kaparó torkot.

A borsmenta illóolajat a következők használhatják:

- az olajat forrásban lévő vízben hígítjuk és a gőzt belélegezzük

- hozzáadva az olajat egy diffúzorhoz

- helyi olajok keverékében használva

A borsmenta illóolaj használata nem ajánlott 8 évesnél fiatalabb gyermekek vagy terhes nők számára.

4. Tömjén illóolaj

A tömjén a Boswellia nemzetség fáiból származik, füstölőkben és parfümökben gyakran használják.

Hagyományosan a légzőrendszerre gyakorolt ​​hatása miatt értékelik, és köhögés, hurut, hörghurut és asztma kezelésére használják.

5. Oregánó illóolaj

Az oregánó illóolaj magas koncentrációban tartalmaz egy erős vegyületet, az úgynevezett karvakrolot.

Egy 2014-es tanulmány szerzői azt találták, hogy a karvakrol hasznos antimikrobiális szer, amely sokféle csírát képes leküzdeni.

Ez az olaj tehát segíthet a köhögés vírusos vagy bakteriális okainak kezelésében.

6. Kakukkfű illóolaj

A kakukkfű illóolaj magas szintű karvakrolot is tartalmaz. Hasznos lehet a vírusok és baktériumok megszüntetésében vagy az azok elleni védekezésben.

7. Fahéj illóolaj

Bár senki nem társult ez a fűszer gyógyászati tulajdonságokkal rendelkező, a szerzők egy 2017 tanulmány megállapította, hogy a fahéj is véd a baktériumok, amelyek légzési problémákat okozhat.

Néhány csepp fahéj illóolajat adva egy diffúzorhoz, vagy az olajat helyi keverékbe téve megkönnyebbülhet a köhögés ellen.

8. Teafa illóolaj

A teafaolaj ( Melaleuca ) gátolhatja a sinus fertőzéseket és légzőszervi problémákat okozó rossz baktériumok szaporodását .

A zúzott teafa leveleket az ausztrál őslakosok lélegezték be köhögés és megfázás kezelésére, és a teafaolaj belélegzése is segíthet a köhögés hatásainak enyhítésében.

Ki használjon illóolajokat a légzéshez?

Bárki, akinek légzési támogatásra van szüksége, különböző illóolajokat tesztelhet a tüdő egészségének javítása érdekében. Mindazonáltal, mindig szóljon orvosától, mielőtt bármilyen illóolajat használ, vagy bármilyen étrend-kiegészítőt szed.

Soha ne vásároljon és ne használjon illóolajokat anélkül, hogy előzetesen orvoshoz fordulna. Emlékeztetőül: ez a cikk csak tájékoztató jellegű.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...