Reka

Hogyan vásároljunk TV-t online?

Egy új televízió vásárlása 2018-ban elég összetett kérdés, ha belegondolunk a piacon elérhető televíziók széles skálájába. A választási folyamat hosszadalmas és bonyolult, hiszen a tévépiac óriási választékát áttekinteni nem kis feladat.

Gyakran előfordulhat, hogy az offline boltok nem rendelkeznek a piacon lévő összes TV modellel, ezért jobb megoldás az interneten böngészni és a kívánt terméket egy webáruházból egyszerűen megrendelni. Igaz azonban, hogy a webáruház esetén a termékeket nem tudjuk olyan alaposan megnézni, mint a boltban, így az online televízió vásárláskor még figyelmesebbeknek és tájokozottabbnak kell lennünk, hogy elkerüljük az utólagos termékvisszaküldést. A továbbiakban készültünk néhány tanáccsal, hogy mikre érdemes odafigyelni az online TV vásárláskor.

Egy nagy televízió szuper, valósághű képet biztosít, viszont a hátránya, hogy nem illik bármilyen méretű szobába. Egy TV online megvétele során ügyelni kell arra, hogy a szoba adottságainak megfelelően válasszuk ki a televízió méretét. Az alapelv a következő: mérd le a távolságot, ahonnan szeretnéd nézni a televíziót (például: a kanapé/ágy és a tévé közötti távolság) és oszd el ezt 3-al. Így egyszerűen megtudhatod, hogy melyik a szobádba való ideális TV-méret és így a tévé nézési élmény élvezetes lesz, nem pedig fárasztó. A boltokban található televíziók átlója 55 cm-től 200 cm-ig terjed, viszont nem ajánlatos 125 cm-nél nagyobb televíziót választani, ha a szoba mérete - ahova a tévét szeretnénk elhelyezni - átlagos.

Smart TV vagy non-Smart TV? Attól függ, hogy milyen elvárásaid vannak a tévével kapcsolatban. Az okos televíziók lehetővé teszik az állandó internetkapcsolatot, valamint, hogy még jobb és még összetettebb média élményben legyen részünk. Egy Smart TV-vel ma már könnyen lehet az internetre csatlakozni a Wi-Fi hálózaton keresztül. Gyorsan elérheted kedvenc weboldalaidat és élvezheted kedvenc műsoraidat, sorozataidat a Netflix, az Amazon Prime, az HBO GO és még sok más szolgáltatásnak köszönhetően, mindezt egy (a laptopodnál) nagyobb kijelzőn. Ha imádsz filmeket nézni, válassz 3D Smart TV készüléket, amellyel, igazi háromdimenziós moziélményt varázsolhatsz lakásodba.

Amennyiben egy egyszerű televíziót keresel, amely csak a kábelszolgáltatók által kínált TV-műsorokat játssza le, akkor a Non-Smart TV kategóriát javasoljuk. Ezek a televíziók sokkal olcsóbb, elérhetőbb áron nyújthatják ugyanazt a képminőséget, főleg, ha egy Full HD TV-t választasz a HD technológiájú helyett.

Ívelt vagy hagyományos lapos képernyő? Na igen, az ívelt/hajlított képernyők panorámás, nagy-kontrasztú, széles látószögű nézetet biztosítanak. Úgy tervezték őket, hogy ugyanazt az élményt kaphassuk otthonunkban, akár egy moziban. A hajlított képernyők kialakítása még tisztább és reálisabb képeket adhat, viszont, nem ajánlott ilyen képernyőjű televíziót online vásárolni, főleg ha nem volt alkalmunk először élőben megtapasztalni, hogyan jeleníti meg a képeket. A legjobb megoldás talán, ha először egy offline boltban kipróbálod a készüléket és utána rendeled meg online, ha tetszik.

Végső soron kétség nélkül elmondhatjuk, hogy a televízió egy mindennapi használati cikk, ezért az online vásárlás előtt, különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kiválasztott modell a lehető legegyszerűbben használható legyen és főleg, hogy tiszta, élénk színű, élethű képeket biztosítson.

  • Love
  • Save
    1 love 1 save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...