Dream Tomorrow - Live Today

dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi · May 22, 2014

SE ON VALMIS // DIY DAYBED


Ja tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Ensimmäiset ajatukset leposohvan rakentamisesta taisi lähteä jo viime vuoden keväänä. Lisää tulta alleen idea sai asuntomessujen Maja -talon tv-huonessa käytyämme. Lopulta idea hioutui meidänlaiseksemme tämän kevään aikana. Mistään pikaisesta projektista ei siis ollut kyse ;). Haastavinta tässä(kin) projektissa taisi olla aloittaminen. Itse rungon tekeminen kasaus vei yllättävän vähän aikaa ja patja tilattiin suoraan Futonnetistä kotiovelle.

RUNKO // Rungon tekemiseen ja siihen tarvittavien materiaalien valintaan voit käydä tutustumassa aikaisemmassa tekstissämme MISSÄ MENNÄÄN NYT // DIY DAYBED. Pohjalaverin alle oli alunperin tarkoitus saada suuret lukkiutuvat kuljetuspyörät. Emme kuitenkaan (ainakaan vielä) löytäneet sopivan kokoisia. Suuria pyöriä toki löysimme, mutta väistämättä näissä ei ollut lukituksia. Ehkä jossakin vaiheessa jatkamme etsintää, jos pyörät alkavat kummittelemaan mielessämme uudelleen. Rungon päätyyn haluttiin jättää tilaa vaikkapa mukin laskemiselle. Kasa lehtiä nostaa tuota tasoa sopivasti, ja toimii lisäksi hauskana lisäelementtinä.
JALAT // Päädyimme lopulta rakentamaan jalat 6 tuuman mäntylankusta, joka on käännetty pystysuuntaan. Jalkojen päälle aloitimme lankkujen kasauksen. Jätimme jokaisen lankun väliin 12mm raon, sillä meille kerrottiin patjavalinnan yhteydessä sellaista suositeltavan. Näin patja pääsee hengittämään/tuulettumaan paremmin, joka taas auttaa puuvillaa painumaan tasaisemmin ja pysymään parempana käytössä.
PATJA // Patjaksi valikoitui asiantuntevan neuvonnan jälkeen Ekomatin FUTON FOAM. Patja on erikoismitoitettu (100x210cm) ja sen sisälle on lisätty extrakerros puuvillaa pehmeyden ja korkeuden lisäämiseksi, joten se tilattiin tehtaalta erikseen. Kun olimme ilmoittaneet patjan lopulliset mitat ja värivalinnan Futonnettiin sähköpostitse, kesti vajaa kaksi viikkoa, että patja oli jo kannettu kotiovellemme. Todella nopeaa toimintaa! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että "varastomittaisia" FOAM patjoja ilman lisätäytettä saa tilattua edullisimmillaan luonnonvalkoisena 109EUR hintaan (70x200cm).
KANGAS // Patjaan haluttiin ehdottomasti irroitettava päällinen. Kahdeksanvuotias lapseni ei ole enää "sottaavimmassa iässä", mutta kokemuksesta tiedän arvostavani helppohoitoisuutta. Vetoketjulla kiinnitettävä päällinen on konepestävä ja 100% puuvillaa. Värivalintamme oli 072 Pellava. Mikäli mieli joskus muuttuu, on ilmettä helppo muuttaa päällistä vaihtamalla.
TYYNYT // Jotta lepopisteestä saatiin enemmän sohvamainen, valittiin päälle kaksi suurta putkityynyä samanlaisella kankaalla verhoiltuna, sekä irtopäällisillä. Putkityynyt ovat halkaisijaltaan 25cm, eikä näytä siis suuren patjan päällä millään tavalla pikkuruisilta. Lisäksi päälle valikoitui ainakin nyt ensihätään kaksi perusvalkoista koristetyynyä ja viime viikolla ostamamme SAANAN JA OLLIN ihastuttava Villi Pohjola -kuosinen hampputekstiilistä valmistettu mustavalkoinen tyyny.

Olohuoneen muu kalustus on vielä täysin vaiheessa pintaremontin jälkeen. Uusi lepopisteemme vaatii hieman pohdintaa tavaroiden sijoittelussa muutoinkin. Tässä kuitenkin jo ensihätään kuvia siitä, miltä itsetehty sohva oikeassa elämässä näyttää. Haaveena on joskus laajentaa pistettä kahdella pienemmällä rahin tyyppisellä ratkaisulla ja suunnitella toiseen päätyyn metallinen siro kaide, mutta kaikki aikanaan. Ja todettakoon vielä, että tyyny kyllä pysyy yllättävän hyvin paikoillaan ilman kaidettakin, jota aluksi hieman epäilimme. Siitä syystä kaide-asiaa vielä hetken makustellaan ennen kuin lähdetään toteutukseen.
Tekeminen ei ollut vaikeaa ja saimme lopputulokseksi juuri sellaisen rentoutumispaikan, josta haaveilimmekin. Kyllä kelpaa köllötellä tuossa ja miettiä samalla jo tutuksi tullutta lausahdusta; Me teimme sen, ja ihan itse!
HOX! Postaus on toteutettu yhteistyössä Futonnetin kanssa ja he tarjoavat Projekti Verkarannan lukijoille mahdollisuuden -15% alennukseen kaikista Ekomatin normaalihintaisista patjoista 8.6.2014 asti (koodi VERKARANTA). Jos siis samanmoinen projekti kiinnostaa, on nyt loistava mahdollisuus hankkia patja edullisempaan hintaan. Voit käyttää patjaa tottakai myös ihan nukkumakäytössä :). Valikoiman löydät osoitteesta http://futonnetti.fi/.
Mitäs mieltä olette, kannattiko vuoden miettimisen jälkeen lähteä tuumasta toimeen? ;) Jutta
View original
 • Love
 • Save
  9 loves 3 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...