Ellebel

Ellebel5.blogspot.nl · Nov 5, 2013

Tutorial kerstboompje NL!
Op veler verzoek hier de Nederlandse beschrijving van dit patroon. Omdat ik drie kleuren gebruik voor de boompjes, heb ik de beschrijving iets aangepast. Het is wel handig om ook het haakschema erbij te hebben, vind ik.Gebruikte afkortingen: losse = l stokje = st
Ik haak deze boompjes met katoen, meestal Phildar Coton 3 of Katia Capri, met haaknaald 2,5 mm.
Begin met een magische ring. (hier is bijvoorbeeld een duidelijke uitleg te vinden:
http://www.youtube.com/watch?v=j7jpgf54YcU)
Toer 1: 3 l (= 1e stokje), 8 st in de ring, plaats markeerring in het 5e st van deze rij (= centraal stokje): niet sluiten (9 st in totaal). Toer 2 - 6: 3 l, keer, 1 st in 1e st (=meerdering), st in elk stokje tot markeerring, 5 st in st van de markeerring, (verplaats de markeerring naar het 3e st van het 5-st-groepje dat net is gemaakt) st in elk volgend st, eindig met 2 st in 3e losse van keer-st van vorige toer. Hecht de eerste kleur af na 6 toeren.
Toer 7: Hecht met nieuwe kleur aan in 12e st, haak 3 l en 1 st in ditzelfde st. st in elk st tot markeerring (= 7 st) 5 st in st van de markeerring, (verplaats markeerring naar 3e st van het 5-st-groepje dat net is gemaakt). st in elk volgend st (=7 st), 2 st in volgende st.
Toer 8: 3 l, keer, 1 st in 1e st (=meerdering), st in elk stokje tot markeerring (= 10 st in totaal), 5 st in st van de markeerring, (verplaats de markeerring naar het 3e st van het 5-st-groepje dat net is gemaakt) st in elk volgend st (= 10 st), eindig met 2 st in de laatste st (dus in bovenste l van de 3 lossen). Hecht af.
Toer 9: Hecht derde kleur aan in 10 st, haak 3 l en 1 st in ditzelfde st. st in elk st tot markeerring (=4 st) 5 st in st van de markeerring, (verplaats markeerring naar 3e st van het 5-st-groepje dat net is gemaakt), st in volgende 4 st, 2 st in volgende st
Toer 10: 3 l, keer, 1 st in 1e st (=meerdering), st in elk stokje tot markeerring (= 7 st), 5 st in st van de markeerring, st in elk volgend st (=7 st), daarna 2 st in st, hecht af.
Boomstam: Hecht met bruin aan op de derde losse van de eerste 3 lossen, die je gemaakt hebt bij de eerste toer van het boompje. Dan 1 st om diezelfde 3 lossen, 2 st in magische ring, 2 st om laatste st van die 1e toer. 3 l, keer en 5 st haken. Afhechten.Ik haak twee dezelfde boompjes en haak deze dan weer op elkaar met vasten rondom. Ik laat een opening om op te vullen, om vervolgens verder te haken en de boom te sluiten.
Je kunt deze boompjes natuurlijk nog versieren, met knoopjes, lintjes, zilvergaren, of goud... wat je mooi vindt!
Ik hoop dat het zo duidelijk is. Mocht er iets niet duidelijk zijn, laat het mij weten.
Veel haakplezier, en voor je het weet is het Kerst, dus beginnen maar!

View original
 • Love
 • Save
  19 loves 1 save
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...