Elsa Billgren

elsa.elle.se · May 15, 2020

7 fina fredagssaker

Hej! Igår tittade jag klart på Normala människor och det känns som att jag gjort slut. Med Connell och Marianne. Så sorgligt att den här underbara historien är över. Att man kan casta två personer så otroligt rätt? Nu efteråt är jag inne på Pauls och Daisys Instagram och förstår liksom inte hur de kan vara andra personer än de som de spelade i serien? Den är så vacker, så ren, så äkta, så naken och så himla snygg. Jag både saknar och saknar inte den här tiden då man kommunicerade med tankeöverföring, små signaler och hela tiden levde med tvivel. Finns på SVT play nu.

Annons

Atelier September har öppnat igen, men på ett annat sätt. Mer deli och mer take away. Jag tror att många ställen kommer inrikta sig mer på råvaror framöver, tror inte ni? Jag blev så inspirerad av den här enorma buketten fingerborgsblommor som Christian Ravnbak gjort till caféet. Och nästan lite rörd vilket såklart är fånigt. Men att så många kämpar på med att få allt att gå runt trots total ovisshet om framtiden, att människors passioner syns så tydligt och att vi möts på ett mer skört sätt nu drabbar mig verkligen.

Åh sommaren. Sommarsmultron med grädde. Mimi Thorisson vet hur hon ska få mig att omedelbart känna doften av min mammas trädgård, insjöns järnighet och vinden i björken på landet. Oboy och limpmackor. Smultron från promenaden till festplatsen.

Annons

Drömlooken i sommar. En riktigt rejäl randig skjortklänning, barfota, nybadat hår, knyt i midjan och ballongärm. Som någon i Emil i Lönnerberga som visst råkat hångla med drängen i ladan och sen gått ner för att bada tillsammans i sjön. Klänning från Dôen.

Jag har fått många frågor senaste tiden om tips på lampor. Kanske gör jag en guide, men tills dess kollar jag runt och ser vad jag inspireras av och gillar. Den här plafonden som jag hittade på en bild av Atelier Vignette var ju helt otroligt vacker. Typiskt att jag inte vet var den är ifrån. Skulle man börja formge klassiskt vackra lampor som passar i hem med lågt i tak hade man haft en bra business. Watt & Veke hör av er så gör vi nåt ihop! <3

Annons

Mitt absoluta favoritkonto när det kommer till inredning är Beau Traps. Här hittar jag både färger, former, konkreta föremål och inredningar som inspirerar mig. Just nu blir jag salig av stenläggningar. Tänk att ha en hall med italiensk sten, kanske en mosaikläggning som på Millesgården eller något annat som doftar Italiensk gammal villa?

Slutligen. Vad säger mer om vår tid är att jag stannade upp i fem minuter i mitt flöde och tittade på den här lilla kokosbollen med förgätmigej på. Nästan så man skäms. Men det är ju i det lilla som lugnet ligger just nu. Små saker som pausar tid och rum. Även om det bara är ett litet vackert snack.

Och på tal om att baka, gemenskap och sånt som är både vackert och gott – idag kl 15 bakar jag rabarberkaka med mandel på min Instagram live om ni vill vara med? Jag testlagade den igår och den blev så god! Hoppas vi ses då. Puss.

Annons
View original
 • Love
 • Save
  43 loves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...