Haakinformatie

haakinformatie.nl · Apr 23, 2017

Haakpatroon Sierlijke Vlaggetjes

Deze mooie sierlijke vlaggetjes zag ik op de weblog van Acorn to Oak, ik vond ze zo mooi, dat ik heel lief heb gevraagd of ik het patroon naar het Nederlands mocht vertalen. Ik kreeg al snel een leuk berichtje terug van Acorn to Oak dat ik het patroon mocht vertalen en de foto’s mocht gebruiken, dus daar ben ik erg blij mee. Haar weblog is trouwens een bezoekje waard, veel creatieve inspiratie en natuurfoto’s.

Hoe langer ik naar de vlaggetjes kijk hoe meer de vlaggetjes op omgekeerde kroontjes lijken. Misschien moet ik ze maar in het oranje haken voor Koningsdag

Haakdiagram

Haakpatroon

Begin met een ketting van 9 lossen.

Toer 1: 7 dubbele stokjes in de 5e losse vanaf de haaknaald, haak een hv in de begin losse

Toer 2: Haak 3 losse, keer, stk tussen de eerste twee steken van de vorige toer, 2 stk tussen elke steek van de vorige toer (herhaal rondom tussen *), eindig de toer met 2 stokjes in tussen de laatste steek.

Toer 3: Haak 3 losse, stk in het eerste stk en tussen de volgende 2 steken van de vorige toer, 4 losse, sla 2 stokjes over, v tussen de steken van de vorige toer (herhaal rondom tussen*), 4 lossen, 1 stk in de elk van de volgende laatste twee stokjes en de derde losse (3stk)

Toer 4: Haak 1 losse, keer, v in het eerste stk, haak een v in elk van de volgende 2 stk, v in de eerste lossenboog, 5 losse, v in de volgende lossenboog (herhaal rondom), v in elk van de laatste 2 stk en de derde losse (3 stk)

Toer 5: 1 losse, keer, v in de eerste v, v in elk van de volgende 3 v, 5 l, v in de volgende lossenboog (herhaal rondom tussen*), 5 losse, v in de laatste 4 v – 6 lossen boogjes

Toer 6: 1 losse, keer, v in de eerste v en in elk van de volgende 3 v, 3 v in de eerste lossenboog, 6 lossen, v in de volgende lossenboog, 6 losse (herhaal rondom tussen*), 3 v in de laatste lossenboog, v in elke van de laatste 4 v

Toer 7: 1 losse, v in elk van de volgende 7 v, * 7 stk in de volgende lossenboog, stk in de volgende v (* 2 keer), 3 stk in de derde lossenboog, 4 l, v in de vierde l vanaf de haaknaald, 3 stk in dezelfde lossenboog, * st in de volgende v, 7 stk in de volgende losse (* 2 keer), v in de laatste 7 v

Toer 8: Nu ga je de bovenkant netjes afwerken. Haak 1 losse (voor hoek) en haak daarna vasten gelijkmatig over de bovenkant verdeeld.

. Werk je vlaggetjes netjes af te netjes te blokken en te strijken met een stoomijzer.
. Bevestig de vlaggetjes aan elkaar door een ketting van lossen te maken; Haak vasten langs de bovenkant van het eerste vlaggetje; Haak lossen (zoveel je wilt) tussen de vlaggetjes; werk zo verder voor de rest van de vlaggetjes; Eindig met een een lossenketting.

Dit patroon behoort toe aan Acorn to Oak en is met toestemming door Haakinformatie naar het Nederlands vertaald.

Veel plezier met je sierlijke vlaggetjes!
Lisa

Het bericht Haakpatroon Sierlijke Vlaggetjes verscheen eerst op Haakinformatie.

View original
 • Love
 • Save
  45 loves 10 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...