KarinEvelina.se

karinevelina.se · Dec 14, 2016

Enkelt julpyssel för en stressfri jul – Pappersgranar & Julklappsetiketter

Inlägget presenteras i samarbete med Lidl Sverige

Julpyssel hör verkligen december till tycker jag. Som barn satt jag och mina systrar vid köksbordet och pysslade i timmar kring jul och det är ett så mysigt minne.
Nuförtiden gör jag något litet julpyssel varje år. Det blir oftast något enkelt som kan stå framme som julpynt eller som kan pryda ett paket.
Det är verkligen något speciellt med att sätta sig vid ett bord och skapa något med händerna. Helst ska mobilen vara undanlagd, datorn avstängd och det får gärna vara någon mysig julmusik på i bakgrunden. Att sitta och klippa i ett tjockt fint papper och fokusera på något annat än vardagens måsten är riktigt avkopplande.

Det behövs inte så mycket material för att pyssla ihop små pappersgranar och egna ”gift-tags”.
Jag har använt färgade pappersark från Lidl till mitt julpyssel. Pappersarken är märkta med ”Miljövänligt, 100% återvunnet papper” och det är 25 ark i olika fina färger. Förutom mina tips nedan så passar arken också bra till exempelvis julkort eller placeringskort.

För att göra pappersgranar så behövs bara papper och en sax! Om du vill använda en färdig granform så kan du ta en pepparkaksform eller så ritar du en eller flera egna mallar i papper.

Rita upp två granar och klipp ut dem. Klipp sedan en skåra i mitten av granen som på bilden. Trä sedan granarna i varandra.
Klipp till sist ut en stjärna som du klipper en skåra i och sätter fast i toppen på granen. Klart!

Att göra egna julklappsetiketter är enklare än vad man tror. Jag ritade upp de rektangulära etiketterna med linjal och gjorde hål med en hålslagare. Sedan limmade jag på hjärtan och granar som jag också klippt ut i pappret. Till sist så är det bara att trä i ett snöre!
Vantarna ritade jag för hand och så limmade jag på små bitar med papper för att skapa mönster på dem. Ett annat tips är att rita av pepparkaksformar och klippa ut, det blir också superfina julklappsetiketter!

På Lidl finns även färdiga kit med etiketter och snören om du vill förenkla julpysslet. Då kan du sedan göra de färdiga etiketterna mer personliga genom att klippa ut och limma på hjärtan, granar eller andra former från de färgade pappersarken.

Kom ihåg att njuta av julen. Sätt dig ned en stund med julpyssel, glögg och mysig musik. Släpp också på kraven, det viktigaste är att det är roligt!

View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...