Laura’s Bakery

laurasbakery.nl · Nov 23, 2018

Mini mijter pizza’s

Na de bladerdeeg staf twisters is het tijd voor een nieuwe sinterklaassnack. Eentje om de outfit van Sinterklaas compleet te maken, het zijn namelijk mijter pizza’s! Wederom weer superleuk om te maken. Qua ingrediënten hield ik het simpel met kaas, rode puntpaprika en tomatensaus, maar je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Als je ingrediënten maar rood of geel zijn. Maak ze met ananas, tomaten, gele paprika’s, chorizo of ieder ander ingrediënt wat je maar wilt. En wie een beetje fantasie heeft kan natuurlijk ook gewoon alle andere kleuren van de regenboog als je de vorm en het patroon van de mijter aanhoudt. Wedden dat deze mijter pizza’s een succes zijn op pakjesavond?

Ingrediënten mini mijter pizza’s

voor ongeveer 24 stuks
 • 1 rol pizzadeeg
 • tomatensaus (kan gewoon een pastasaus naar keuze zijn)
 • 3-4 rode (punt)paprika’s
 • 4 plakken kaas (als je zelf plakjes snijdt, heb je er meer nodig)

Bereiding

Haal het deeg uit de verpakking en rol uit. Pak er dan een deegroller bij om het deeg dunner uit te rollen. Snijd het deeg vervolgens in stroken van ongeveer 8-10 centimeter, die stroken zelf snijd je weer in driehoeken. Van twee halve driehoeken maak je eenvoudig weer een hele.

Leg alle mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met tomatensaus.

Snijd 2 plakken kaas in dunne reepjes, maak hier het kruis van op de mijters. De andere twee plakken kaas gebruik je straks.

De (punt)paprika’s snijd je ook in kleine stukjes, beleg hier de overige delen van de mini pizza’s mee. En je weet het, je kunt ook hele andere rode/gele ingrediënten gebruiken .

Bak de pizza’s 10 minuten op 200 graden.

Terwijl de mijters in de oven staan snijd je de overige plakjes kaas ook in reepjes. Na 10 minuten haal je de plaat uit de oven, maak opnieuw de kruizen met de reepjes kaas.

Bak de mijter pizza’s vervolgens nog eens 5 minuten op 200 graden.

TIP: Je kunt ook de pizza’s gelijk in 15 minuten bakken, maar het viel mij op dat de kruizen van kaas op deze manier het best zichtbaar zijn na het bakken. Het oog wil in dit geval ook wat .

Bewaren: afgedekt 3-4 dagen houdbaar, buiten de koelkast. Opwarmen kan prima, begin met 5 minuten op 200 graden. Invriezen is ook mogelijk, ze zijn dan tot 3 maanden houdbaar.

Het bericht Mini mijter pizza’s verscheen eerst op Laura's Bakery.

View original
 • Love
 • Save
  26 loves 7 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...