Life By Rosie

lifebyrosie.nl · May 30, 2016

Lekker hapje met Seranoham/rucola/roomkaas

Dit was één van de heerlijke recepten die ik geleerd heb tijdens de kookcursus op mijn vrijgezellenfeest. Inmiddels alweer 2 jaar geleden (time flies!) werd ik verrast door mijn zussen en vriendinnen in de weken voor mijn bruiloft met een vrijgezellenfeest. Mijn lang gekoesterde cheerleader droom kwam eindelijk uit (HOERA, ik mocht zelfs cheeren met zilveren pompoms) en na een heleboel gespring en kaakpijn van het lachen was het tijd voor een Italiaanse kookcursus.

Voor het eerst maakte ik verse pasta, dronken we (veel te veel) limoncello en we leerden dit heerlijk hapje (wat hier de vorm van een voorgerecht had) te maken. Je kunt er voor kiezen dit gerechtje als hapje te serveren, zoals ik meestal doe, of als voorgerecht. Met kerst maakte ik dit nog als voorgerecht en het viel ontzettend in de smaak. De combinatie van het zoute van de ham, het romige van de kaas en het pittige van de knoflook is heerlijk.

Als hapje is het zo al prima, als voorgerecht vond ik het heerlijk om het te serveren met balsamico stroop en (licht geroosterde) pijnboompitten.

Of je er een hapje of een voorgerecht van maakt is aan jou, experimenteer een beetje met de hoeveelheden en hoe je het snijdt. Als je gaat voor een hapje snij je de rol in plakjes, voor het voorgerecht snij je het in 2en of 3en.

Recept voor een heerlijk hapje met seranoham/rucola/roomkaas

Ingredienten:
1 pak Serano ham
1 bakje roomkaas (ong. 200 gram)
Handje rucola
Uitje
2 teentjes knoflook
Peper/zout

Bereidingswijze:
1. Leg 3 plakjes seranoham naast elkaar maar laat een klein stukje overlappen.
2. Schep de roomkaas in een kommetje. Snipper het uitje en de knoflook en roer dit door de roomkaas. Peper en zout er bij en nog even goed mengen.
3. Besmeer de ham met het roomkaas mengsel.
4. Leg het handje rucola er bovenop.
5. Rol op tot een soort worst en snij in plakjes.

Klaar is je hapje. Heerlijk! Je zou er ook nog balsamico stroop over kunnen schenken en eventueel pijmboompitten roosteren en deze erbij serveren.

Eet smakelijk! Liefs!

Lees "Lekker hapje met Seranoham/rucola/roomkaas" verder op Life By Rosie

View original
 • Love
 • Save
  11 loves 23 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...