Lisanneleeft.nl

lisanneleeft.nl · Dec 12, 2014

Kersthangers maken van papier – DIY

Zin in een beetje creativiteit in de kerstboom? Dat komt goed uit, want deze blogpost gaat over het zelf maken van kersthangers van papier! Het is super simpel en het resultaat is echt heel erg tof, vind ik.

Zelf kersthangers maken, hoe doe je dat?

Ik heb zelf een video gebruikt om deze hangers te maken! Ik had natuurlijk een zelfde video kunnen maken, maar ik denk dat het op de bestaande video al prima te zien is en je deze ook gewoon zou kunnen gebruiken.

Tips voor wanneer jij ze ook gaat maken

Ik heb inmiddels een hele lading aan hangers gemaakt (ik kon een paar nachten niet slapen en toen ben ik er maar uit gegaan en heb ik als een bezetene kersthangers zitten vouwen). Ik heb verschillende dingen geprobeerd en kan je dus nu een aantal tips geven!

 • Vierkant papier is het makkelijkste, je kan ook een ander formaat nemen, maar dan moet je hem vierkant gaan knippen. Vouwblaadjes die je vroeger waarschijnlijk wel gebruikte zijn perfect!
 • Zorg dat het papier niet te dik is, dat vouwt minder makkelijk, wordt minder mooi én is wat minder makkelijk in elkaar te schuiven
 • De vouwlijnen kun je extra strak vouwen met de oren (noem je dat zo?) van een schaar. Scheelt een boel kracht zetten!
 • Ik maakte ze zelf vast met een mini plakbandje. Ze blijven van zichzelf al redelijk vast zitten, vandaar maar een plakbandje. Zo weet je zeker dat hij blijft zitten!

Je kan de hangers in de kerstboom hangen, maar ik vind ze eigenlijk ook wel heel leuk zo aan mijn prikbord! Waar zou jij deze hangers hangen? En zou jij ze in jouw kerstboom hangen?

View original
 • Love
 • Save
  28 loves 2 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...