VeganMisjonen | Oppskrifter på Veganmat og Vegetarmat

veganmisjonen.blogspot.com · Jun 23, 2016

Storhandel på Strömstad mat!


Bli med på handletur og se hva jeg fant! Jeg har vært på svenskehandel i Strömstad, for første gang i mitt liv faktisk. Det var jammen på tide.

Jeg var så heldig å bli invitert av det nyåpnede kjøpesenteret Gallerian Strömstad til å komme og fylle opp handlekurven i matbutikken på senteret, Strömstad mat. Jeg var ikke akkurat vond å be. Matshopping er noe av det morsomste jeg vet, og jeg hadde hørt rykter om at utvalget av veganske produkter var mye bedre rett over grensa enn i Norge, så forventningene var høye.

Dette var altså min første "harryhandel" noensinne. Jeg fikk med meg kjæresten på biltur, og etter en halvannen times kjøretur fra Oslo var vi framme ved senteret.

Her får du noen av høydepunktene fra butikken og mine beste tips til hva du kan se etter av veganske varer på Strömstad mat.


Del 1: Grønnsaksavdelingen
Det første som møtte meg da jeg kom inn i butikken var en bugnende grønnsaksavdeling med alt mulig av struttende friske grønnsaker, frukt og urter. Alle varene var av topp kvalitet, ferske og fine. Spesielt imponert ble jeg over det enorme utvalget av økologiske grønnsaker og frukt, alt til gode priser.


Innbydende, grønt og fristende!


Jeg fant også tørket kantarell og steinsopp til en tredjedel av prisen i Norge. Tørket sopp er små smaksbomber og gir herlig aroma i alt fra burgere til sauser og gryter, for eksempel i denne linsegryta.Del 2: Fryseavdelingen
Dette skulle vise seg å bli favorittavdelingen min i hele butikken. Herlighet, store fryseskap med veganske ferdigburgere, pølser, kjøttdeig og andre kjøtterstatningsprodukter. Tenk om vi hadde hatt et slikt utvalg i Norge!Denne for eksempel: Oumph! En knallbra kjøtterstatning man ikke finner her til lands. Den er laget av bønner og har en vanvittig bra struktur og konsistens som gjør at den mest hardbarka kjøttspiser kan bli overbevist.Og ikke bare én type heller, nei her var det flere utgaver av både Oumph naturell som man kan krydre selv, og ferdigkrydrede/marinerte varianter som kebab, biffstrimler, grillbiter og mye mer. Jeg gikk berserk og fylte like gjerne opp vogna med én av hver.


Svenskene er jammen bortskjemt! Her var det hylle opp og hylle ned med produkter fra blant annet Hälsans kjök, Ekko gourmet, Oumph og Quorn. Og det aller meste var vegansk (quorn inneholder egg og er vegetarisk).Jeg fant mange spennende veganske burgere jeg aldri har sett før, blant annet quinoakaker med grønnkål og brokkoli.


Veganske linsebiffer.


Jordnøttsbiffer.Og kjøttfri pølse.Litt av hvert å velge i her som du kan se. Man kunne kjøpe store fryseposer fra butikken som holdt frossenvarene kalde helt til vi kom hjem igjen til Oslo, så da var det ingen fare å hamstre masse.


Jeg fant også flere typer vegansk is! Mmmmmm!Del 3: Kjøledisken
Min favorittavdeling nummer to. Og nok en gang: Liknende utvalg av vegansk pålegg, pølser, kjøttfrie kjøttboller, oster, margarin, plantemelk og yoghurt finner du ikke noe sted i Norge!


Skinke fra Astrid och Aporna. "Pålägg utan rumpe" som det står på den søte pakningen ;)


Eller hva med litt ekte Fejkon? Det vil si grisefrie "bacon"-skiver til brødskiva.


Røkt skinkepålegg "Røkt smak - utan bak" :D


Enda mer røkt kjøttpålegg. For en veganer på handletur er dette reine himmelen ;)

Vegansk kaviar laget av tang, hvor kult er ikke det. Spesielt den røde der likte jeg kjempegodt. PS: Rødfargen stammer ikke fra karmin (knuste lus), men fra betakaroten (gulrot) og rød paprika. Tommel opp!

Til venstre: Hot eller mild chorizopølse. Til høyre, mitt nummer 1 favorittprodukt i hele butikken: OH! Finkorv. Skulle ønske jeg hadde kjøpt med meg mange fler! Faaaantastisk på brødskiva eller i Pølsegrateng med brokkoli og hvit saus.

Göttbullar. Disse er supre på pizza eller med pasta og tomatsaus.Bejkon i skiver. Det ser nesten ut som grisebacon, men er 100% vegetabilsk.Og en stor jättekorv som kan stekes og spises som middagspølse, eller ha den på brødskiva som den er.Se, en hel liter med havrematfløte fra Oatly! I Norge selger de bare de små puttene, men her får du kjøpt en liter kjempebillig. Denne er super i peppersaus med fløte og ellers overalt man vanligvis bruker matfløte.Her er min favoritt nummer 2 fra handleturen: Melkefri margarin fra Carlshamn. Den beste veganske margarinen jeg har smakt noensinne. Ofte er melkefri margarin tilsatt D-vitamin fra saueull, men denne er helt vegansk.


Et knallbra utvalg av plantemelk med alle mulige varianter av rismelk, havremelk, soyamelk og mandelmelk.


Enda flere melkefrie meieriprodukter. Ulike typer yoghurt med blant annet blåbær, rabarbara, mango og banansmak. Mandelmelk, sjokolademelk, recoverydrikk med mer. Den grå kartongen nederst der, Oatly iKaffe, skal forresten være super å bruke i kaffe og andre varme drikker.Del 4: Tørrvarer
Butikken kunne også by på en rik tørrvareavdeling med alskens krydder, mel, korn, frø, nøtter, bønner, linser, ris, pasta, müsliblandinger, ferdige tørrmikser til pannekaker og burger, tørket tang, sjokolade, snacks, te, kaffe, brød, knekkebrød, kjeks, kaker og mye mye mer. Veldig mye var økologisk og glutenfritt.


En god grønnsaksbuljong er viktig. Det er sjelden jeg gidder å koke min egen buljong fra bunn av, så da er det fint å ha et utvalg av ulike buljonger i skapet å variere med. Gleder meg til å smake på denne: Økologisk lantbuljong fra Biofood.Jeg har blitt stor fan av chiafrø i bakst den siste tiden, og ble veldig entusiastisk da jeg fant hvite chiafrø i butikken! Det har jeg aldri sett før. Prøv dem i pizzabunnen til Regnbuepizza eller i Supersaftig chiabrød.Rosenblad (sikkert kjempefine som kakepynt), økologiske solsikkefrø til spiring, tørket ramsløk (spennende!) og glutenfrie, veganske burger-, falafel- og kakemikser.Veldig spent på å smake denne, vegansk risprotein-mix fra Renée Voltaire som man kan bruke i smoothie o.l. Ser for meg at den også kan passe fint å bruke i sjokoladetrøfler.Tre forskjellige chips av rotfrukter og banan. Disse har jeg ikke sett i Norge, så jeg måtte selvfølgelig kjøpe med meg én av hver. De forsvant på bilturen hjem må jeg innrømme :) Nom!Jeg ble veldig glad over å finne disse. Jeg hadde hørt om svenske Delicatoboller før, og endelig fikk jeg smakt dem! Utrolig gode, som et alternativ til kokosboller, bare mye bedre, og 100% veganske. Stjerner i øynene.Jeg kjøpte med meg flere av disse store krydderkvernene med ferdige krydderblandinger og har faktisk brukt dem hver dag siden. De hadde også refillposer med krydder til disse, som man kan fylle på når det blir tomt. Min favorittkrydderblanding blant disse er "salladskrydda" og "grillblanding". Kjempegode på alt fra pasta til pizza til salat.


Stor pakning med tacokrydder, mye billigere enn å kjøpe de små posene vi har i Norge.


Spennende økologisk sirup med chaismak. Tipper den er perfekt i en chai latte med mandelmelk!


Konklusjon
Jeg er kjempefornøyd med handleturen min til Strömstad mat. Fantastisk å finne et så stort utvalg av veganske matvarer som vi ikke har i Norge, og kjekt å spare penger i samme slengen. Det aller meste jeg kjøpte med meg var produkter jeg aldri hadde smakt før. Jeg har allerede nå begynt å savne flere av dem, så jeg må nok snart tilbake ;)- Jeg hadde sett for meg en stressende handletur med trange lokaler og dårlig luft, men her var det helt motsatt. Lokalene var åpne, lyse, luftige og innbydende med god plass. Avdelingene var merket med skilt over hva du kan finne i hyllene, så det var enkelt å finne fram.

- Personalet var veldig hyggelige og hjelpsomme, og de viste meg gladelig rundt når det var noe jeg spurte etter.

- Kjøpesenteret har ikke bare matbutikk, men også klær, bøker, leker, helsekost, frisør, cafeer og mye annet. Det passet bra, så kunne kjæresten shoppe litt klær og sånt som han liker mens jeg var opptatt i mathimmelen.

- Senteret ligger rett over grensa, ikke langt unna Svinesundsbrua, ca 1,5 time å kjøre fra Oslo med bil.

- Jeg kommer definitivt til å gjenta suksessen flere ganger!


En fornøyd matblogger med vogna full av godsaker :D


Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Strömstad mat. Se nettsiden deres her.

* * * vegan, veganer, veganmat, VeganMisjonen!!! * * *

Få de siste oppdateringene fra bloggen på facebook, instagram @veganmisjonen eller snapchat: janesmat.
View original
 • Love
 • Save
  20 loves 13 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...